VaVo studie

logo VaVo-studie Only Dutch speaking persons can participate in this study.

Er worden geen deelnemers meer gezocht voor de VaVo-studie.

In de VaVo-studie (Vast Voedsel) wordt de invloed van het eerste fruit- en groentehapje op de ontwikkeling van smaakvoorkeuren bij baby's onderzocht.

De VaVo-studie is een groot en langlopend onderzoek waarin we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe deelnemers. Voor deze studie zijn we nog op zoek naar ouders die tussen september en december 2010 willen beginnen met het geven van bijvoeding aan hun baby en samen met hun baby willen meewerken aan het onderzoek.

Het is voor het onderzoek belangrijk dat uw baby geen gezondheidsklachten heeft.

Wat wordt er van u verwacht?

  • Tijdens de eerste drie weken dat u uw kind aan vaste voeding wilt laten wennen krijgt u van het onderzoeksteam groente- of fruithapjes om aan uw kind te voeden.
  • Het is de bedoeling dat u aan het begin 2 keer en aan het eind 3 dagen achter elkaar naar het Restaurant van de Toekomst in Wageningen òf naar de Kinderkliniek in Almere komt om uw kind daar in een rustige kamer een groente- of fruithapje te voeden.
  • Er zal gemeten worden hoe lekker uw kind het eten vindt, door te wegen hoeveel uw kind heeft gegeten en door de gezichtsuitdrukkingen te observeren.
  • De ontwikkeling van de smaakvoorkeuren van uw kind willen we daarna voor een periode van 2 jaar volgen door middel van een driedaagse herhaalmeting die om het half jaar zal plaatsvinden.

Wat staat er voor u tegenover?

  • Na afloop van de eerste 19 dagen van het onderzoek krijgt u een waardebon van 50 euro en een presentje voor uw kind.
  • U krijgt een filmpje op dvd van uw baby die zijn eerste hapjes krijgt.
  • De groente- en fruithapjes en rijstebloempap die u uw kind tijdens het onderzoek te eten geeft, worden gratis door het onderzoeksteam geleverd.
  • Eventueel gemaakte reiskosten worden vergoed.
  • U levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de VaVo-studie en wilt u er meer over weten?
Neem dan contact op met het onderzoeksteam:

Coraline Barends
E-mail: vavo@wur.nl
Tel: 0317-488492

Zie tevens de informatiebrochure van het onderzoek in Wageningen of het onderzoek in Almere, of de 1e nieuwsbrief met informatie over het verloop van het onderzoek tot nu toe.