VAH-Studie

logo GRISP-Studie Only Dutch speaking persons can participate in this study.

Er worden geen deelnemers meer gezocht voor de VAH-Studie.

Het doel van de VAH-Studie (Veggies At Home) is om meer inzicht te krijgen hoe de groente inname bij kinderen kan worden gestimuleerd. Specifiek kijken we naar het effect van "keuzevrijheid" op groente inname.

Keuzevrijheid betekent in dit geval dat er verschillende soorten groente zullen worden aangeboden om te kijken wat het effect hiervan is op de acceptatie en het lekker vinden van groente bij kinderen. We willen in de VAH-Studie onderzoeken of keuzevrijheid een effectieve manier is om kinderen meer groente te laten eten. Met de resultaten van dit onderzoek willen we het eetpatroon van kinderen beter leren begrijpen. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan het formuleren van adviezen voor ouders om de groenteconsumptie te stimuleren bij kinderen.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in de periode januari 2013 tot en met maart 2013. Het zal plaatsvinden bij u thuis. De groente(n) worden door ons aangeleverd via het kinderdagverblijf op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Als u uw kind op een van deze dagen ophaalt bij het kinderdagverblijf staat daar het groentepakket voor die week voor u klaar, ("Odin" groentepakket).

U en uw kind komen in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek wanneer uw kind:

  • 2 tot 5 jaar oud is
  • verblijft op één van de deelnemende kinderdagverblijven

Wat wordt er van u en uw kind verwacht?

  • Voor aanvang van de studie vragen we u een aantal vragenformulieren in te vullen met wat algemene vragen over u en uw kind en over het eetgedrag van u en uw kind. Dit zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen.
  • 6 weken lang, 2x per week de door ons geleverde groente(n) bereiden voor het avondeten. De groente(n) zijn reeds gewassen en gesneden. Het onderzoek kost u verder geen extra tijd aangezien het onderzoek thuis plaatsvindt tijdens het avondeten.

Wat staat er voor u en uw kind tegenover?

  • 12x gratis de dagelijkse portie groente(n) voor uw hele gezin.
  • Leuk cadeautje voor uw kind na deelname
  • U levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de VAH-Studie en wilt u er meer over weten?
Neem dan contact op met Victoire de Wild.
E-mail: Victoire.deWild@wur.nl
Tel: 0317-489886

Als u overweegt om uw kind aan te melden voor ons onderzoek verzoeken wij u om alle informatie op deze website goed door te lezen.
U kunt uitgebreide informatie downloaden als pdf in brochurevorm.