TEMPO 2 studie
logo TEMPO studie

Er worden geen deelnemers meer gezocht voor de TEMPO 2 studie.

Met deze studie willen wij onderzoeken welke smaak & textuur eigenschappen en emoties productgebruikers ervaren tijdens het eten van verschillende soorten yoghurt. Door middel van deze studie proberen wij de smaak en beleving van yoghurt beter te begrijpen.

Het onderzoek vindt plaats op de universiteit (Restaurant van de Toekomst) van 26 september t/m 13 oktober 2017. Iedere deelnemer komt 4 keer naar de universiteit voor een korte testsessie van ongeveer 45 minuten. De exacte planning wordt individueel afgestemd.

Voor deze studie zijn wij op zoek naar 70 vrijwilligers (zowel mannen als vrouwen) uit de omgeving van Wageningen, die mee willen doen.

U komt in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek wanneer u:

  • tussen de 18 en 65 jaar oud bent (geboren tussen 14-10-1951 en 26-09-1999)
  • een BMI hebt tussen de 18.5 en 27 (BMI check)
  • ten minste 1 keer per week yoghurt eet
  • geen bril draagt (dragen van lenzen is wel mogelijk)
  • een normaal reuk- en smaakvermogen hebt en u geen medicijnen gebruikt die hier invloed op hebben
  • geen afkeer, intolerantie of allergie hebt voor lactose, melk, gluten of noten
  • een goede algemene gezondheid hebt (dit wordt nagegaan door middel van een vragenlijst)
  • niet zwanger bent of borstvoeding geeft
  • geen thesis of stage doet bij de leerstoelgroep Sensory Science and Eating Behaviour
  • niet werkzaam bent bij de afdeling Humane Voeding

Wat wordt er van u verwacht?

Voorafgaand aan het onderzoek:

  • hebt u kort telefonisch contact met de onderzoeker waarbij u ruimte krijgt om vragen te stellen over het onderzoek, tijdens dit gesprek kunt u ook uw beschikbaarheid voor het onderzoek aangeven.

Bij deelname aan het onderzoek komt u 4x naar de universiteit voor een testsessie (duur ongeveer 45 minuten), hierbij:

  • krijgt u nogmaals de ruimte om vragen te stellen over het onderzoek
  • als u besluit deel te nemen krijgt u een toestemmingsverklaring en een korte vragenlijst om in te vullen en te ondertekenen.
  • mag u in het uur voorafgaand aan een testsessie niets eten of drinken (behalve water)
  • mag u geen sterk geparfumeerde producten gebruiken (denk aan parfum, handcrème etc.).
  • krijgt u 4 verschillende yoghurts met cruesli te proeven en beantwoordt u hier enkele vragen over
  • u wordt gefilmd tijdens het eten van de yoghurt om uw eetgedrag te kunnen analyseren

Wat staat er voor u tegenover?

  • een financiële vergoeding van € 45,-
  • u levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de TEMPO 2 studie en wilt u er meer over weten?
Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Wilt u zich aanmelden of hebt u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam.

Roelien van Bommel
E-mail: tempo.studie@wur.nl
Tel: 0317-480759