Smaakstudie-2

logo Smaakstudie-2 Only Dutch speaking persons can participate in this study.

Er worden geen deelnemers meer gezocht voor de Smaakstudie-2.

Het consumeren van groenten is belangrijk voor een goede gezondheid, desondanks eten veel mensen onvoldoende groenten.

Het doel van de Smaakstudie-2 is meer inzicht krijgen in de invloed van toegevoegde smaak op de lekkerheid van groenten.

Het onderzoek vindt plaats op de universiteit (Helix) van oktober t/m november 2016. Deelnemers komen in totaal 1 of 2x naar de universiteit voor een testsessie (groep A, resp. groep B).
Testdagen voor groep A zijn: 11, 12, 17 en 18 oktober, testsessies vinden plaats tussen 9.30 en 17.30.
Testdagen voor groep B zijn: 7, 8, 9, 11, 14, 15, 16, 18, 21, 22 en 23 november, testsessies vinden plaats tussen 13.00 en 17.45.
De groepsindeling en planning wordt individueel afgestemd.

Voor deze studie zijn wij op zoek naar 170 gezonde vrijwilligers (zowel mannen als vrouwen) die bereid zijn 1 of 2x naar de universiteit te komen.

U komt in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek wanneer u:

  • tussen de 18 en 65 jaar oud bent (geboren tussen 24-11-1950 en 11-10-1998)
  • niet rookt
  • een normaal reuk- en smaakvermogen hebt
  • geen moeite hebt met kauwen en/of slikken
  • geen intolerantie of allergie hebt voor voedingsmiddelen
  • niet zwanger bent en geen borstvoeding geeft
  • een goede algemene gezondheid hebt
  • niet werkzaam bent bij de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit
  • geen MSc thesis of stage doet bij de leerstoelgroep Sensoriek en Eetgedrag van Wageningen Universiteit

Wat wordt er van u verwacht?

Voorafgaand aan het onderzoek:

  • hebt u kort telefonisch contact met de onderzoeker waarbij u ruimte krijgt om vragen te stellen over het onderzoek, tijdens dit gesprek wordt het onderzoek ingepland.

Bij deelname aan het onderzoek (groep A) komt u 1x naar de universiteit voor een testsessie (duur ongeveer anderhalf uur):

  • bij deze testsessie krijgt u nogmaals ruimte om vragen te stellen over het onderzoek, en indien u besluit deel te nemen
    • krijgt u een toestemmingsverklaring en een korte vragenlijst om in te vullen en te ondertekenen
    • proeft u verschillende gepureerde groenten

Bij deelname aan het onderzoek (groep B) komt u 2x naar de universiteit voor een testsessie (duur maximaal 1 uur):

  • bij de 1e testsessie krijgt u nogmaals ruimte om vragen te stellen over het onderzoek, en indien u besluit deel te nemen
    • krijgt u een toestemmingsverklaring en een aantal korte vragenlijsen om in te vullen en te ondertekenen
    • proeft u verschillende gepureerde groenten
  • bij de 2e testsessie proeft u nogmaals verschillende gepureerde groenten

Wat staat er voor u tegenover?

  • groep A: een financiële vergoeding van € 12,50 in de vorm van een VVV Cadeaubon
  • groep B: een financiële vergoeding van € 20,- in de vorm van een VVV Cadeaubon
  • u levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de Smaakstudie-2 en wilt u er meer over weten?
Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Wilt u zich aanmelden of hebt u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam.

Vera van Stokkom
E-mail: info@smaakstudie.nl
Tel: 06-21115404

Reacties bij voorkeur per e-mail, vermeld uw telefoonnummer en uw groepsvoorkeur zodat we u terug kunnen bellen.