Smaakstudie

logo Smaakstudie Only Dutch speaking persons can participate in this study.

Er worden geen deelnemers meer gezocht voor de Smaakstudie.

Het consumeren van groenten is belangrijk voor een goede gezondheid, desondanks eten veel mensen onvoldoende groenten.

De Smaakstudie is een wetenschappelijk onderzoek naar het herkennen van groenten. Het doel van het onderzoek is meer inzicht te krijgen in hoe mensen groenten herkennen.

Het onderzoek vindt plaats in Wageningen en Delft in mei en juni 2016 en bestaat uit 1 korte testsessie van ongeveer 1 uur. De planning en locatie wordt individueel afgestemd.
Testsessies in Wageningen (Biotechnion) zijn op 23, 24, 25, 26, 27, 30, 31 mei en 1 juni 2016.
Testsessies op hogeschool Inholland Delft zijn op 2, 3, 4, 9, 10, 11, 17 en 18 mei 2016.

Voor deze studie zijn wij op zoek naar 200 gezonde vrijwilligers (zowel mannen als vrouwen) die bereid zijn 1 keer naar de universiteit (Biotechnion) of Delft (hogeschool Inholland) te komen.

U komt in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek wanneer u:

  • op de testdag tussen de 18 en 65 jaar oud bent (geboren tussen 1 juni 1950 en 2 mei 1998)
  • een normaal reuk- en smaakvermogen hebt
  • geen moeite hebt met kauwen en/of slikken
  • geen intolerantie of allergie hebt voor groenten
  • niet zwanger bent en geen borstvoeding geeft
  • een goede algemene gezondheid hebt
  • niet werkzaam bent bij de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit
  • geen MSc thesis of stage doet bij de leerstoelgroep Sensoriek en Eetgedrag van Wageningen Universiteit of bij FCT aan InHolland Delft

Wat wordt er van u verwacht?

Voorafgaand aan het onderzoek:

  • hebt u kort telefonisch contact met de onderzoeker waarbij u ruimte krijgt om vragen te stellen over het onderzoek
  • krijgt u een wachtwoord van de onderzoeker waarmee zelf uw testsessie in kunt plannen in de online agenda van de Smaakstudie.

Bij deelname aan het onderzoek:

  • komt u 1x naar de testlocatie voor een testsessie (duur maximaal 1 uur), hierbij krijgt u nogmaals ruimte om vragen te stellen over het onderzoek, en indien u besluit deel te nemen
    • krijgt u een toestemmingsverklaring en een aantal korte vragenlijsen om in te vullen en te ondertekenen
    • proeft of ruikt u geblinddoekt verschillende (gepureerde) groenten

Wat staat er voor u tegenover?

  • een financiële vergoeding van € 10,- in de vorm van een VVV Cadeaubon
  • u levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de Smaakstudie en wilt u er meer over weten?
Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Wilt u zich aanmelden of hebt u vragen, neem dan contact op met het onderzoeksteam.

Vera van Stokkom
E-mail: info@smaakstudie.nl
Tel: 06-21115404

Reacties bij voorkeur per e-mail, vermeld uw telefoonnummer zodat we u terug kunnen bellen.