Onderzoek elders

Biotechnion gebouwDeze pagina geeft links naar andere websites binnen en buiten Wageningen Universiteit, waar men zich aan kan melden voor diverse onderzoeken.

Wageningen Universiteit - Marktkunde en Consumentengedrag (MCB)
De leerstoelgroep Marktkunde en Consumentengedrag voert wetenschappelijk onderzoek uit naar het winkel- en koopgedrag van consumenten. Om dit onderzoek mogelijk te maken, zoeken ze vrijwilligers die hieraan mee willen werken. Het gaat hierbij om onderzoek over consumenten gedrag in relatie tot voedsel en andere producten. De onderzoeken duren niet lang (variërend van 5 tot 45 minuten), en zijn meestal via het internet thuis achter de computer in te vullen. Als bedankje wordt vaak een geldbedrag of gratis product verloot onder de deelnemers. Het gaat uitsluitend om wetenschappelijk onderzoek, zonder commerciële belangen.
Voor meer informatie: http://www.mcb.wur.nl/NL/onderzoek/Deelnemers+gezocht/

TNO Kwaliteit van Leven - Voeding en gezondheid
TNO Voeding voert onderzoek uit bij de mens. De onderzoeken kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Soms duurt een onderzoek slechts enkele dagen, maar het kan ook om een veel langere periode gaan. Meestal zal één of meerdere behandelingen bij TNO plaatsvinden, maar er zijn ook onderzoeken waarbij u een product meekrijgt en dit gedurende een week of soms zelfs tot 1 jaar thuis gebruikt. U zult dan worden gevraagd een bepaald dagboekje bij te houden over dit gebruik. Voor de meeste onderzoeken is bloedafname noodzakelijk en soms zal ook verzameling van urine en ontlasting nodig zijn. Voor onderzoeken waar de behandeling bij TNO plaatsvindt zult u overdag naar TNO moeten komen. Dit kan gaan om een gedeelte van de dag (b.v. ‘s ochtends tussen 8 en 9.30 uur of op afspraak), maar soms zult u ook ‘s nachts bij TNO moeten blijven. Als u zich aanmeldt voor het vrijwilligersbestand kunt u aangeven aan welke typen onderzoek u wel en niet wilt meedoen.
Voor meer informatie: http://www.voedingsonderzoek.nl/


De Afdeling Humane Voeding is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud, noch de privacypolitiek van bovenstaande websites. Elke link naar andere sites is louter geplaatst voor het comfort van de gebruikers van deze website.